Pijnbestrijding

Rugpijn

Rugpijn

Rugpijn is een van de meeste voorkomende pijnklachten. Het kan zich uiten als een scherpe, penetrerende pijn, wat kan wijzen op een betrokken zenuw of spier. Maar het kan ook een vage of doffe pijn zijn. De meeste rugpijn komt voort uit de botten, pezen, gewrichten en zenuwen, maar ook andere organen kunnen pijn veroorzaken die uitstraalt naar de rug. De meeste rugpijn kan eenvoudig worden behandeld.

Rugpijn
Nekpijn

Nekpijn

Pijn in de nek kan meerdere oorzaken hebben. Door u vragen te stellen en een lichamelijk onderzoek te doen, proberen we te achterhalen waar de nekpijn vandaan komt. Zo nodig vragen we er andere specialisten bij om de oorzaak van uw klachten te vinden. Zodat we gericht kunnen gaan behandelen.

Nekpijn
Artrose

Artrose

Artrose kan het resultaat zijn van een oude sportblessure, van de houding, stand van de gewrichten, overgewicht, roken, maar ook van de genetische aanleg en veranderingen in het kraakbeen. Hoewel artrose nog niet echt te genezen is, is er wel steeds meer bekend over mogelijke behandelingen. De therapieën zijn dan vooral gericht op het bestrijden van de pijn en het leren omgaan met de artrose. Een aanpak van de artrose op meerdere fronten heeft het meeste effect.

Artrose
Pijn bij kanker

Pijn bij kanker

Pijn is het meest gevreesde symptoom bij patiënten met kanker. Meer dan de helft van de patiënten (55%) ervaart deze pijn dan ook. De pijn kan ontstaan door de tumor zelf of door de behandeling. Er zijn verschillende soorten pijn: Pijn die ontstaat door weefselbeschadiging en pijn die uit gaat van het zenuwweefsel. Afhankelijk van de soort pijn stellen we een behandelplan op. Daarbij maken onze pijnspecialisten gebruik van de meest actuele inzichten en behandelmethodes.

Pijn bij kanker
Zenuwpijn

Zenuwpijn

Zenuwpijn wordt veroorzaakt door schade aan of ziekte van het zenuwstelsel. Meestal is er een beschadiging van zenuwen of van zenuwbanen in het ruggenmerg of hersenen. De behandeling van zenuwpijn gebeurt onder meer met medicijnen, maar in sommige gevallen is ook een prik voldoende.

Zenuwpijn
Hoofdpijn

Hoofdpijn

Hoofdpijn is de meest voorkomende pijn in Nederland. Naar schatting 90 tot 95 procent van de mensen heeft er ooit wel eens last van. De oorzaak is lang niet altijd duidelijk. Vaak spelen stress of spanningen een grote rol. Afhankelijk van de soort pijn stellen we een behandelplan op en voorkomen we de pijn op termijn.

Hoofdpijn