Onze missie

Nocepta, het specialistisch pijncentrum, biedt een breed pallet aan zorg aan patiënten die te maken hebben met chronische pijnproblemen. Onze focus ligt op het behandelen van de patiënt in zijn geheel, met aandacht voor elk probleem dat de pijn beïnvloedt en de balans in het dagelijks leven verstoort.

Wanneer u last heeft van chronische pijn – pijn die langer dan 3 tot 6 maanden aanhoudt – kunt u bij ons terecht. Voorbeelden van chronische pijn zijn aanhoudende rug- of nekpijn, zenuwpijn, hoofdpijn en oncologische pijn.

Onze Ideologie

Pijn is een beleving die allesoverheersend kan zijn. Iedereen ervaart dat anders en wordt daarbij afgeleid van het leven. De uitdaging is daarbij uw eigen verantwoordelijkheid te blijven nemen. Wij voldoen aan uw behoefte aan kennis en ervaring die u de goede kant opstuurt zodat u met een goed gevoel uw waardigheid kunt behouden en uzelf weer kunt zijn.

Wat streven we na en hoe doen we dat?

Pijn is beleving en wat de patiënt aangeeft. Wij zijn eerlijk in de zin van wat we u daarin te bieden hebben. De jarenlange ervaring die we met elkaar hebben is erg waardevol. We weten wat de alternatieven zijn en zetten in op wat werkt. Nocepta adviseert de patiënt vanuit een evidence based perspectief en staan open voor alternatieven.

Dit maakt onze ambitie: weten waar ruimte zit voor een beter leven! We bieden u een handvat voor uw pijnbeleving.

Pijn is vaak een complex en slecht begrepen medisch probleem, dat van grote invloed kan zijn op uw fysieke en mentale welzijn. Om de meest geavanceerde en wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling te bieden, combineert Nocepta de expertises van een multidisciplinair team. Dit zijn mensen die speciaal zijn opgeleid om chronische pijn te behandelen. Het team bestaat uit anesthesiologen/pijnbestrijders, physician assistent, verpleegkundig specialist, pijnconsulenten, verpleegkundigen en doktersassistenten. Ze werken nou samen met neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, revalidatieartsen en indien nodig andere medisch specialisten. Het Nocepta team werkt in een ondersteunende, empatische omgeving om uw pijn zo goed mogelijk te verhelpen en een voor u op maat gemaakt plan van aanpak te bieden.

Ons doel is om het niveau van pijn en lijden te verlagen en uw kwaliteit van leven te verbeteren. Uiteindelijk willen we de pijnscore (de zogenaamde VAS-score) minstens halveren. We zorgen ervoor dat u minder pijnmedicatie nodig heeft en dat u meer activiteiten kunt ondernemen.