Onze kliniek

Nocepta, het specialistisch pijncentrum, biedt een breed pallet aan zorg aan patiënten die te maken hebben met chronische pijnproblemen. Onze focus ligt op het behandelen van de patiënt in zijn geheel, met aandacht voor ieder probleem dat de pijn beïnvloedt en de balans in het dagelijks leven verstoort.

Hebt u last van chronische pijn – pijn die langer dan 3 tot 6 maanden aanhoudt -, dan kunt u bij ons terecht. Voorbeelden van chronische pijn zijn aanhoudende rug- of nekpijn, zenuwpijn, hoofdpijn en oncologische pijn.

Pijn is vaak een complex en slecht begrepen medisch probleem, dat van grote invloed is op uw fysieke en mentale welzijn. Om de meest geavanceerde en wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling te bieden, combineert Nocepta de expertises van een multidisciplinair team. Deze mensen zijn speciaal opgeleid om chronische pijn te behandelen. Het team bestaat uit anesthesiologen/pijnbestrijders, physician assistant, verpleegkundig specialist, pijnconsulenten, verpleegkundigen en doktersassistenten. Zij werken nou samen met neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, revalidatieartsen en indien nodig andere medisch specialisten. Het Nocepta-team werkt in een ondersteunende, empatische omgeving om uw pijn zo goed mogelijk te verhelpen en een voor u op maat gemaakt plan van aanpak te bieden.

Ons doel is om het niveau van pijn en lijden te verlagen en uw kwaliteit van leven te verbeteren. Uiteindelijk willen we de pijnscore (de zogenaamde VAS-score) minstens halveren. We zorgen ervoor dat u minder pijnmedicatie nodig heeft en dat u meer activiteiten kunt ondernemen.

We verdelen pijnbehandelingen in twee groepen: somatische (lichamelijke) pijnbehandelingen en niet-somatische pijnbehandelingen. Deze twee pijnbehandelingen samen noemen wij een multidisciplinaire behandeling van uw pijn.

Somatische (lichamelijke) pijnbehandelingen

Dit zijn verschillende soorten behandelingen die direct van invloed zijn op het lichaam, zoals bijvoorbeeld medicijnen, injecties, zenuwblokkades of zenuwstimulatoren, maar ook manuele geneeskunde/ therapie en fysiotherapie.

Niet-somatische pijnbehandelingen

Dit zijn behandelingen die vooral gericht zijn op de gevolgen die de pijn voor u heeft en/of factoren die uw pijn erger maken, zoals een depressie. Niet-somatische pijnbehandelingen bestaan uit pijngedragsbehandelingen, depressiebehandelingen, psychologische behandelingen of revalidatiebehandelingen.

Door het samenvoegen van drie pijnklinieken helpen wij jaarlijks meer dan 5000 patiënten met acute, chronische en oncologische pijn. Het uitgangspunt is dat onze patiënten op poliklinische basis behandeld worden. Omdat wij een uitgebreide ervaring hebben in het behandelen van patiënten met chronische pijn, zijn wij de juiste plek voor u om uw pijn te behandelen, ongeacht de oorzaak.